Sofa med autografer, verdi?

fred
Innlegg: 3
Registrert: 04 apr 2014 14:42

Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av fred » 04 apr 2014 14:48

Vant en veldedighetsauksjon for en tid tilbake hvor jeg fikk en signert skinnsofa. Noen her som vet hva verdien kan ligge på? Har også lyst til å på en eller annen måte kutte ut selve skinnet fra puten for å kunne få rammet det inn. Noen som vet om det er en god plan og om det kan gå ut over verdien?

Takk for all hjelp.
" Flere andre kjente stjerner skrev også sin autograf på sofaen, som Billy Idol, Noel Gallagher, Envy, Kathy B, Raga Rockers, Turboneger, Alison Krauss og Union Station, Marit Larsen og Bjørn Eidsvåg."
Bilde
Bilde

lokarlsen
Innlegg: 54
Registrert: 16 feb 2011 19:12

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av lokarlsen » 04 apr 2014 16:22

Slik den er i dag har den nok ingen reell verdi da jeg ikke ser for meg at noen vil kjøpe denne. Det er selvfølgelig vanskelig å si men vil tro at verdien i seg selv er lik null.

Har du en mulighet til å ramme inn selve putene på en måte vil du nok kunne få litt for de med kjente utenlandske stjerner, men tror det vil hardt holde å få mye.

Men det er selvfølgelig umulig å si - finner du en bar eller noe som har lyst å profilere med noe kult vet du jo aldri - plutselig vil de betale noen tusenlapper for hele sofaen.

fred
Innlegg: 3
Registrert: 04 apr 2014 14:42

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av fred » 04 apr 2014 23:20

A-møbler som jeg kjøpte fra spådde en verdi på rundt 90 000, men jeg vil tro at de tok det litt ut av løse luften. Har du noen idè om hvordan jeg kan få det hengt opp og om steder i oslo-område jeg kan kontakte for å få det til?

lokarlsen
Innlegg: 54
Registrert: 16 feb 2011 19:12

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av lokarlsen » 05 apr 2014 09:57

Hehe, ja sa de det var det en ren løgn. A-møbler har helt tydelig ingen kompetanse på det feltet. Jeg vil tro de forsøkte å skaffe mye penger til en veldedig sak, og det i seg selv er veldig bra. Problemet er at mange tror det de kjøper til inntekt for ett eller annet er verdt mye mere noen år senere - men det er det etter min erfaring aldri. Heller det motsatte.

Jeg vil tippe på at majoriteten av autografene er norske artister, og har i realiteten null verdi. Du hadde nok fått mer for en bunke med plater signert av de samme artistene. Men dette er selvfølgelig min personlige mening. :) Som sist sagt dukker det kanskje plutselig opp noen som kunne tenke seg å bruke denne til noe spesielt.

Det er vanskelig å si hvor du bør gå, men mitt tips er en rammemaker. De er vant med lerreter og slikt. Men det blir nok fryktelig dyrt, men der ville det nok blitt fint.

Brukeravatar
Olav K
Innlegg: 3542
Registrert: 28 jan 2011 23:09

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av Olav K » 05 apr 2014 10:10

Dette har nok vært en dyr sofa som ny, men dimensjonene er ikke akkurat tilpasset de 1000 hjem, og for 99.9% av befolkningen vil skribleriene bli oppfattet som en alvorlig kjøpelyte.
Men putene kan trekkes om, og tar du av trekket og rammer inn skinn med autografer. kan det vare at sofa med nytt trekk kan omsettes for noen tusenlapper på en god dag. Men jeg vil tro at de som har plass til en slik sofa ikke primært leter på bruktmarkedet.
Jeg har ingen ide om hva innrmmede autografer går for, men kombinasjonen sofa/herpete puter tror jeg blir særdeles tung å selge.
Om A-møbler har fått deg til å by store summer ved å antyde en verdi på 90.000 vil det være "villedende markedsføring" spør du meg, men her må man se på hele settingen for auksjonen, auksjonsvilkår m.m.

lokarlsen
Innlegg: 54
Registrert: 16 feb 2011 19:12

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av lokarlsen » 05 apr 2014 10:31

Ser forresten at Kiss også har signert. De er litt veiene som gruppe så har du alle på en pute kan du fort få litt for den.

fred
Innlegg: 3
Registrert: 04 apr 2014 14:42

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av fred » 05 apr 2014 10:37

Hei. Fikk den for en pris langt under hva selve sofaen selges for uten noen som helst artistsignaturer så det skal jeg virkelig ikke klage på :)

Har ikke tenkt å selge den ettersom den garantert er verdt mer for meg enn for andre. Jeg har derimot ikke lyst til å bruke f.eks. 10 000 på å få det rammet inn hvis det er slik at dere tror at dette har en ganske lav verdi. Et annet problem jeg har er at jeg faktisk ikke har peiling på hvem som totalt har signert den og hvem som har signert hva. Eneste jeg er 110 % sikker på er at alle i kiss har signert den, at Alison Krauss som er den kvinnen i verden som har vunnet flest grammyer har signert den og at noel gallagher fra oasis har signert den. Er det noen signatureksperter i norge som kan hjelpe meg å identifisere både nasjonale og internasjonale signaturer?

lokarlsen
Innlegg: 54
Registrert: 16 feb 2011 19:12

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av lokarlsen » 05 apr 2014 10:56

Tja, det var vel alle i Kollenfest som signerte så da er det bare å Google autografene deres og sammenligne.

Koster det deg 10 000 å ramme inn og trekke om er det garantert ikke verdt det.

Brukeravatar
tho
Innlegg: 3226
Registrert: 08 sep 2010 15:23
Sted: Hedmark

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av tho » 05 mai 2014 15:10

Ting kjøpt på veldedighetsauksjon vil oftest tape seg fort i verdi.
Det er det som er poenget med veldedighetsauksjon, dvs. at noe
girt bort pengene til et godt formål og får et bevis på at de har
vært gavmilde.

Denne sofaen går fint inn i en vanlig stue; sofa + bord, flatskjerm
og barskap. Fargen er litt upraktisk, blir for skitten. Søl litt
rødvin og det blir en stygg flekk, og om en gjest spyr på
putene, så bør putene vaskes.

Jeg tror det må være et smalt marked for sofaen, om den
ikke passer på et gutterom der sønnen i huset en Kiss-fan.
Så kan jo kameratene tagge litt på sofaen og gjøre det
hele komplett.

Nazi Per
Innlegg: 129
Registrert: 11 aug 2011 00:52

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av Nazi Per » 03 jun 2014 17:10

"Jeg vil tippe på at majoriteten av autografene er norske artister, og har i realiteten null verdi"

Ikke alt har null verdi , f.eks :

Opsahl signert Olsenbanden #4 tegneserie (eneste signerte i Norge ?)
Opsahl s. Olsenbanden (tilføyde "Jeg har en plan !" og "Egon Olsen")
HHS jr s. bok
Wesenlund s. bilder fra Olsenbanden (tilføyde "Adonisen" og "LA 8PV".......hans autograf har nok verdi i Sverige & Dk oxo da Fleksnes var pop der og)
OJ Nilsen s. 4x6 foto
H Reiss s. (tilføyde "Baronen" med flott grønn tusj)
L Kolstad fra Olsenbanden s. & The Julekalender VHS cover
H Kolstad & F Robert s. (både "Kongen" og "Knekten" på samme motiv , slå den !)

Alle fra min samling.........

"Billy Idol , Noel Gallagher , Turboneger"

Disse har verdi i utlandet......kunne selv tenkt meg Idol til min Speed samling ;)

lokarlsen
Innlegg: 54
Registrert: 16 feb 2011 19:12

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av lokarlsen » 03 jun 2014 17:27

Burde nok formulert meg anderledes, det jeg mente var at det var norske, nålevende/aktive artister - derfor liten verdi.

Jeg tror nok flere av de du nevner ville vært vanskelig å få veldig mye penger for, da samtlige skrev masse autografer. Du har nok rett i at du har ett av svært få Olsenbanden blader signert av Arve Opsahl, men det påvirker jo ikke verdien noe spesielt. Jeg tviler på at det finnes mange som er nødt til å ha Olsenbanden blad nummer 4 signert, og som vil betale mange ganger så mye for et tegneserieblad signert kontra en bok signert f.eks. - jeg betalte til sammenligning 100 kroner på QXL for en revyplate fra 70 tallet signert av Opsahl og 5 andre.

Men når det er sagt, verdi er jo subjektivt. Kanskje finner man en som absolutt må ha det bladet signert, og da kan du ta veldig mye. Sjansen er etter min mening veldig lav :)

Nazi Per
Innlegg: 129
Registrert: 11 aug 2011 00:52

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av Nazi Per » 03 jun 2014 17:58

He he....hadde aldri solgt tegneserien for mindre enn 1500 uansett...aldri på billigsalg , hvor ellers skulle dem finne den liksom :wink:

OJ Nilsen og Frank Robert er mer obskure signaturer men som sagt : "beauty is in the eye of the beholder" ;)

Det er som regel mer verdt hvis dem tilføyer rollenavnet sitt , f.eks Bruce Lee....der ser man bilder fra Green Hornet men nesten ingen av dem har han tilføyd "Kato" :idea:

lokarlsen
Innlegg: 54
Registrert: 16 feb 2011 19:12

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av lokarlsen » 03 jun 2014 21:28

Ja, det er selvfølgelig vanskelig å si, men hadde du fått dobbelt så mye for bladet som jeg har kjøp håndskrevne brev fra Bjørnstjerne Bjørnson for på åpen auksjon så hadde jeg fått sjokk. (BB brevene gikk for 800 kroner)

Det at selger ikke er villig til å selge noe for under en gitt pris betyr ikke at den er verdt det i markedet, men at det er verdt det for deg. Det er jo nettopp det som gjør forskjellen på en selger og en samler.

Joda, det er mere stas når noen har skrevet rollenavnet sitt - men Arve Opsahl går som vanlig for et par hundrelapper, og verdien stiger ikke 10 gangeren bare fordi han legger til Egon Olsen.

Du har nok rett i at Frank Robert er litt mere skjelden enn Opsahl - men skjeldent betyr ikke alltid verdifullt i penger.

Brukeravatar
tho
Innlegg: 3226
Registrert: 08 sep 2010 15:23
Sted: Hedmark

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av tho » 03 jun 2014 21:56

Det norske markedet er på barnestadiet (ikke fullt utviklet).
Det er også få samlere og lite kunnskap.
Bedre priser på gode ting oppnås på et internasjonelt marked.
Se f.eks. hva som ligger på QXL (hvis det fortsatt er noe?).
Prints av pornostjerner og denslags ...

lokarlsen
Innlegg: 54
Registrert: 16 feb 2011 19:12

Re: Sofa med autografer, verdi?

Legg inn av lokarlsen » 03 jun 2014 22:53

Det er mange samlere i Norge, bare ikke så mange selgere/kjøpere.
Dessuten er markedet temmelig dødt for moderne skuespillere som Opsahl, rett og slett fordi han skrev en hel masse autografer igjennomet ett langt liv, slik at den som vil ha autografen hans enten fikk den selv, eventuelt fikk byttet den med en kammerat.

Men husk at det ikke alltid er markedet som er problemet når man ikke får de prisene man ønsker - det kan være vel så mye selgeren ;)

Er en kar på finn.no som i lengre tid at forsøkt å selge ett speidersegl signert av Kong Olav, men selv om dette garantert er unikt betyr ikke det at det er verdt 45 000 slik han vil ha. Kongen signerte helt avsindig mange brev og utnevnelser og autografen hans er kun verdt noen hundrelapper.

Svar

Gå tilbake til «Autografer»