Side 1 av 1

Kopi lovlig?

Lagt inn: 10 mar 2015 18:24
av Rottenikken
Er det lovlig å selge replicasedler hvis de de selges som fake? Tenker da ikke på sedler i omløp

Re: Kopi lovlig?

Lagt inn: 10 mar 2015 18:29
av Myge
Hei Rottenikken. Slutt å kødd da. Kan du ikke gjøre en ærlig jobb heller? Det er ingen som liker at du laster ned bilder fra nett, skriver dem ut, og selger utskriftene dine på finn.no. Hvis du er opptatt av jus'en rundt dette, ring Norges Bank. Spør dem om de synes det er ok at du skriver ut kopier av norske sedler, og selger kopiene for 80,- pr stk på hjemmesiden din, eller via Finn.no. Å spørre om slikt her inne er som om du lurer på om det er ok for biene i en bikube at du stapper tissen inn i kuben dems. Det er neppe ulovlig, men man skal være rimelig kørka for å gjøre det.

Re: Kopi lovlig?

Lagt inn: 10 mar 2015 20:32
av stigulv
Er slike som deg som ødelegger denne hobbyen.

Re: Kopi lovlig?

Lagt inn: 10 mar 2015 21:02
av tho
Rottenikken er notorisk kriminell. Det går ikke ann å snakke slike til fornuft.

Re: Kopi lovlig?

Lagt inn: 11 mar 2015 10:04
av Flash
Myge skrev:Å spørre om slikt her inne er som om du lurer på om det er ok for biene i en bikube at du stapper tissen inn i kuben dems. Det er neppe ulovlig, men man skal være rimelig kørka for å gjøre det.
:lol:

Dette forklarer kanskje Strinda Historielags forklaring på navnet:

"Kallenavnet skal for øvrig ha oppstått som avisenes forskjønnende omskrivning av Rottepikken, et tilnavn han fikk under fengselsoppholdet i 1943."

http://www.strindahistorielag.no/wiki/i ... ottenikken

Re: Kopi lovlig?

Lagt inn: 11 mar 2015 23:18
av vemod
Moderatorvarsel:

Det er ønskelig at trådstarter snart tar et hint:

Opinionen av medlemmene på Samlerforum ønsker ikke flere kopier/replicaer/forfalskninger på markedet. Jo flere som er i omløp, jo flere vil bli lurt, selv om du gir inntrykk av at du kopierer dyre sedler nærmest av barmhjertighetshensyn, for å glede de som ikke har råd til å kjøpe en ekte utgave.

Din virksomhet befinner seg definitivt i en gråsone, og jeg kan ikke se at det er forumets oppgave å mate deg med faktaopplysninger, slik at du i neste instans kan legitimere kopieringen overfor eventuelle nye samlere.