Side 1 av 1

Figur med sign som er vanskelig å tyde

Lagt inn: 26 feb 2020 19:36
av Mondragon
Min mor har fått denne figuren i fødselsdagsgave men dessverre har den over tid blitt blålig i steden for messingfarge som den hadde når ny
Prøver å finne ut hva den er laget av men klarer ikke tyde signaturen

Noen som kjenner igjen? Er dette noe «bra» eller «juggel»?
Hvorfor endrer den farge?

Min mor lurer på å levere den inn til gullsmed for rep av farge men er det verdt det?

Tusen takk

Re: Figur med sign som er vanskelig å tyde

Lagt inn: 04 mar 2020 23:25
av tho
Ja, lever den inn til gullsmed. Sikkert veldig smart.

Lykke til!

Re: Figur med sign som er vanskelig å tyde

Lagt inn: 05 mar 2020 04:53
av as2o3
Masseprodusert 90-talls juggel, her er en av samme kunstner: https://www.catawiki.com/lots/11485671- ... n-the-rain

Re: Figur med sign som er vanskelig å tyde

Lagt inn: 06 mar 2020 07:39
av Mondragon
Er det nødvendig å være ironisk/spydig?

Jeg har ikke greie på slikt og dette er vel et sted man skal kunne spørre?

Skulle hjelpe et menneske som har fått denne i bursdagsgave og som var lei seg pga fargeendringen, da er det greit å vite om det er verdt å ordne på en «ordentlig» måte eller en kjapp og rimelig en

Takk for svar

Re: Figur med sign som er vanskelig å tyde

Lagt inn: 06 mar 2020 21:33
av tho
Må bidra litt selv også. Er liksom ikke noe NAV-kontor.

Re: Figur med sign som er vanskelig å tyde

Lagt inn: 07 mar 2020 18:07
av hertervig
Tror jeg ville ha vurdert innkjøp av en boks Duraglit Brasso. Det har vært på markedet i minst 40 år, husker den fra midten av 70.-tallet som et absolutt anvendelig produkt. Den inneholder en fuktig vattklump som man kan rive et lite ønsket stykke av for bruk. Etter bruk kan den brukte dotten legges tilbake i boksen, den er fortsatt anvendelig så lenge den er fuktig selv om den er blitt skitten. Clas Ohlson har hatt den for salg, men der får man den visst ikke lenger. Fant en Gunnar Grorud på nett som ser ut som kan skaffe.

Figuren har jo en del kriker og kroker som kan være noe vanskelig tilgjengelige så jeg ville først konsentrert meg om de blå partiene som virker å være på de større flatene. Deretter ville jeg forsøkt å få pene overganger fra den gule nypussede messingen over til de utilgjengelige mørkpatinerte partiene. Skulle ikke forundre meg om den kan bli ganske fin.

Gullsmeder har jeg et litt ambivalent forhold til, de kan fort finne på løsninger som ikke er helt heldige. Og det spørs jo hva det eventuelt vil koste.

Re: Figur med sign som er vanskelig å tyde

Lagt inn: 08 mar 2020 04:14
av as2o3
hertervig skrev: 07 mar 2020 18:07 Tror jeg ville ha vurdert innkjøp av en boks Duraglit Brasso.
Men er den messing, eller bare messingfarget? Figuren som ble solgt på nederlandsk eBay beskrives som "burnished resin"...

Re: Figur med sign som er vanskelig å tyde

Lagt inn: 08 mar 2020 16:19
av hertervig
Ja, det ser jeg nå. Resin på godt norsk oversettes med kvae eller harpiks. I så fall vil det merkes på temperaturen til gjenstanden, messing vil være betydelig kaldere å ta på.

Det må vel helst være et blandingsprodukt dette, kvae i sin naturlige form er jo både mykt og klissete. Å rense en slik figur tør jeg i så fall ikke si noe om, det spørs hvor vannbestandig den er. I verste fall kan den jo gis et strøk maling i en ønsket farve. :?

Re: Figur med sign som er vanskelig å tyde

Lagt inn: 08 mar 2020 16:56
av Kjetil Kvist
Resin i dette tilfellet er syntetisk og ikke biologisk. Et annet ord for plast innblandet metallstøv.
Det er mye brukt når man skal "støpe" billige skulpturer som denne. En skulptur i ekte bronse eller messing ville koste mye å produsere og derfor kostbar. Det er i og for seg ikke galt å bruke resin med f.eks. messingstøv i et kunstverk, men det dukker mest opp i suvenirer og andre masseproduserte kunstverk
Det er nok i prinsippet ikke noe å gjøre med fargeendringen. Bruk av kjemiske rensemidler vil sannsynligvis bare ødelegge den. Det samme vil forsøk på å skrubbe den.