Den siste torsdagen i september feires hvert år Fårikålens dag! Da spises det fårikål over hele landet
og mange restauranter har fårikål på menyen. En rykende varm gryte med fårikål varmer godt en høstkveld
og er en fin anledning til å samle familie og venner. Mange liker både øl og dram til fårikålen.
Så i dag er det altså fårikål til middag.
Fårikålens dag
Re: Fårikålens dag
Riktig. Vi skal ha fårikål til middag imorgen og det er fast tradisjon i vårt
hus. En helt fortreffelig middag og en kald pils attåt.
hus. En helt fortreffelig middag og en kald pils attåt.
Re: Fårikålens dag
Jeg venter til lungemosens dag. Og for øvrig, hvem i huleste finner på alle disse dustete dagene?
Arve
Interesser:
Romerske republikanske mynter
Italia under Vittorio Emanuele III
Interesser:
Romerske republikanske mynter
Italia under Vittorio Emanuele III
Re: Fårikålens dag
Det er fårikålens venner som har dette til fast trådisjon. Spesielt på Vestlandet. Da samles
gode venner til matgilde (fast tradisjon i Bergen - Stavanger og vestlandet generelt.)
Veldig sosialt blandt folket og t.o.m. samlervenner setter pris på slikt. En slik aften
samles også mynt og samlervenner innen miljøet hvor bissnizz gjøres.
gode venner til matgilde (fast tradisjon i Bergen - Stavanger og vestlandet generelt.)
Veldig sosialt blandt folket og t.o.m. samlervenner setter pris på slikt. En slik aften
samles også mynt og samlervenner innen miljøet hvor bissnizz gjøres.
Re: Fårikålens dag
Raspeballe med dott er tradisjonell matrett på Vestlandet. Har smakt
det og ble mektig mett. Navet er igrunnen morsomt.
Lungemos har jeg også smakt, Ble hyppig brukt innenfor faget hustell
på folkeskolen.
det og ble mektig mett. Navet er igrunnen morsomt.
Lungemos har jeg også smakt, Ble hyppig brukt innenfor faget hustell
på folkeskolen.
Re: Fårikålens dag
Raspeballer = komle på Vestlandet ( gjerne med dott )
Lungemos = Finke på våre kanter.
Tradisjonsmat og veldig populært.
Så har vi noe som er veldig godt - nemlig røkt pinnekjøtt ( I Bergen skal det være urøkt )
Lungemos = Finke på våre kanter.
Tradisjonsmat og veldig populært.
Så har vi noe som er veldig godt - nemlig røkt pinnekjøtt ( I Bergen skal det være urøkt )